Connect with us

មិន​នឹកស្មាន​ថា​នំបញ្ចុក​សម្ល​ខ្មែរ​ទទួល​បានការ​គាំទ្រ​ខ្លាំង​យ៉ាងនេះ​នៅ​ប្រទេស​វៀតណាម​

​ទី​ក្រុង​ហូ​ជី​មីញ​៖​ ​នំបញ្ចុក​សម្ល​បង់​ប្រហុក​របស់​គឺជា​អត្តសញ្ញាណ​មុខម្ហូប​មួយ​របស់​ខ្មែរ​ផង​ដែរ​ ​ហើយ​វា​ជាមុ​ខ​ម្ហូប​មួយ​ដែល​មើលទៅ​ហា​ក់​សម​ញ្ញ​ធម្មតា​ ​ប៉ុន្តែ​មាន​គ្រឿងផ្សំ​ច្រើនលើស​ពី​ការ​គិត​របស់​យើង​។​ ​

​លោក​ ​Ngo​ ​Van​ ​Hoa​ ​ជនជាតិ​វៀតណាម​ ​អាយុ៦៣ឆ្នាំ​ ​បាន​ស្នង​មុខរបរ​បើកហាង​លក់​នំបញ្ចុក​ខ្មែរ​នេះ​ពី​ឪពុក​របស់​លោក​អស់​រយៈពេល២ឆ្នាំ​មក​ហើយ​ ​លោក​បាន​ត្រឡប់​មក​វៀតណាម​វិញ​នៅ​ឆ្នាំ១៩៧២​។​ ​គ្រួសារ​របស់​លោក​ទទួល​បាន​ជីវភាព​ប្រសើរ​ជាង​មុន​ពីមុខ​របរ​មួយ​នេះ​ ​លោក​គឺជា​ជំនាន់​ទី៣ដែល​ស្នង​មុខរបរ​នេះ​។​ ​​ភោជនីយដ្ឋាន​មានឈ្មោះ​ថា​ ​Tu​ ​Xe​ ​ដែល​មាន​ទីតាំងនៅ​ទី​ក្រុង​ហូ​ជី​មីញ​ ​ដែល​ម្ចាស់ហាង​បាន​រៀបរាប់​ពី​គ្រឿងផ្សំ​មក​ពី​កម្ពុជា​ ​ពិសេស​គឺ​គ្រឿងទេស​ ​ហើយ​ចំនុច​សំខាន់​ដែល​បញ្ជាក់​ពីអ​ត្ត​សញ្ញាណ​នៃ​រសជាតិ​នេះ​គឺ​ ​”​ប្រហុក​”​។​ ​

ដូចនេះ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មិន​ចេះ​ទទួលទាន​ប្រហុក​ ​អាច​នឹង​មានផល​វិបាក​ក្នុង​ការ​ញ៉ាំ​ពេល​ដំបូង​ ​ព្រោះ​ប្រហុក​គឺ​មាន​ក្លិន​ខ្លាំង​ ​ចំពោះ​ការ​ធ្វើវិញ​មើលទៅ​ហាក់ដូច​ធម្មតា​ ​ប៉ុន្តែ​វា​មិន​មាន​ភាព​ងាយស្រួល​ឡើយ​។​ ​លោក​ ​Hoa​ ​និង​ក្រុម​គ្រួសារ​ត្រូវ​ក្រោក​ម៉ោង៤ទៀបភ្លឺ​រាល់​ព្រឹក​ដើម្បី​រៀបចំ​ហាង​សម្រាប់​បើក​លក់​ម៉ោង៦ព្រឹក​ ​ហើយ​លោក​នៅ​រក្សា​គ្រឿងផ្សំ​ដោយ​មិន​ហ៊ាន​ផ្លាស់​ប្តូរ​បន្តិច​ណា​ឡើយ​ ​ព្រោះ​ប្រសិនបើ​ខុស​រសជាតិ​ដើម​លោក​អាច​នឹង​បាត់បង់​អតិថិជន​បាន​៕​

​កែសម្រួល​៖​ ​គង់​ ​ចាន់​ស្រី​នុច​

  • អត្ថបទទាក់ទង :
  • Featured
Loading...

ពេញនិយម